gazete Arama Sonucu Bloglar

Sabah Gazetesi ve ATV'nin uzun zamandır sonuçlanmayı bekleyen satışı sonunda kesinleşti. Yayın grubunun yeni sahibi Kalyon İnşaat oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Reklam verileri sunan Medyastats tarafından yapılan araştırma ile Kasım ayının en çok reklam alan gazeteleri belirlendi.


Devamı için tıklayınız ...

64 milyon Dolarlık borcu bulunan Akşam Gazetesi, bünyesinde yer alan Güneş ve Skyturk360 dergileriyle birlikte işadamı Ethem Sancak'a satıldı.


Devamı için tıklayınız ...

17-24 Mart tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre; spor gazetelerin satış tirajlarında düşüş yaşandı. Tirajı en çok artan gazete ise Sözcü oldu.


Devamı için tıklayınız ...

Gazete reklamları üç alanda kategorilenir; seri ilanlar, ticari ilanlar ve sosyal ilanlar. İlanınızın hangi bölümde yayınlanacağına karar verdikten sonra sıra, ilanın ebatlarına gelir. Gazetelerin bu konuda standart ölçüleri vardır; tam sayfa, yarım sayfa ve çeyrek sayfa ilanlar. Bu standart ilanların dışında bir ölçü istiyorsanız, bu konuyla ilgili gazete reklam ajansları sizlere yardımcı olacaktır.


Devamı için tıklayınız ...

Hürriyet Gazetesi; ‘Hürriyet Dünyası' adını verdiği projesiyle, dijital dünyanın kapılarından girmeye hazırlanıyor. Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın anlatımıyla, Hürriyet Gazetesinin dijital dünyaya girişinin özeti: “Herkese istediği mecrada ve her dakikada haber.”


Devamı için tıklayınız ...

Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir habere göre; gazete ve dergi tirajlarında düşüş yaşanmaya başlamış. Bu düşüş birçok sebebe bağlanırken, herkesin de kafasında farklı bir sebep yatıyor.


Devamı için tıklayınız ...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tarafından sunulan rapora göre; Türkiye'de 2010 yılında 2 milyar 571 milyon 694 bin 304 olan gazete ve dergi tirajları, 2011 yılında 2 milyar 265 milyon 538 bin 153'e gerileyerek % 13'lük bir azalışa girdi.


Devamı için tıklayınız ...

Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden biri olan ‘TaNea', adını tarihe kazımış, ünlü devlet adamlarının sözlerinden oluşan ‘Dünyayı değiştiren konuşmalar' başlığı altındaki kitapçıklarını, okurlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor. TaNea gazetesi tarafından verilecek olan bu kitapçıkların ilki; Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Nutuk' adlı eseri oldu. Yunan bir gazete tarafından, Atatürk'ün sözlerinin yer aldığı bir kitapçığın yayınlanması oldukça dikkat çekti. ‘Nutuk' adlı eserin tanıtımını şu şekilde yapan gazete: “Kemal, Türkiye'de görülmemiş değişiklikler yaptı, esas hedefi, toplumun milli dayanışma temelinde yeniden yapılanması, din ile siyasi iktidarın tamamen birbirinden ayrılması ve yeni devletin bilinçli olarak Ortadoğu'dan Avrupa'ya yönelmesi idi” dedi. Ayrıca Yunanistan lideri Venizelos'un Yunan Parlamentosunda yaptığı Türk-Yunan nüfus mübadelesine ilişkin konuşmasını da kitapçığın yanında verdi. Yunan gazetesi tarafından her cumartesi verilecek kitapçıklarda, önümüzdeki haftalarda ADB'nin eski başkanlarından John Keneddy, Güney Afrika'nın eski devlet başkanı Nelson Mandela, ABD'li siyasetçi ve aktris Malcolm X ve Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro gibi tarihe adını yazdırmış devlet adamlarının kitapçıkları verilecek.  


Devamı için tıklayınız ...

Beş yıldan bu yana aylık olarak çıkarılan Braille alfabesi baskılı “Görülmeyen Gazete” duyarlı firmalardan reklam desteği bekliyor.

Çıktığı 2007 yılından bu yana yoğun ilgi gören gazete, Saime Oğuzhan başkanlığında 7 kişilik bir ekiple hazırlanıyor. Gün geçtikçe artan maliyeti karşılayamayan Oğuzhan, kamu kurumları ve özel sektörden sponsorluk ve reklam desteği beklediklerini belirtti. Saime Oğuzhan, yaptıkları iş dolayısıyla tebrik ve takdir aldıklarını ancak bugüne kadar hiçbir firmanın reklam vermeye yanaşmadığını söyledi.


Devamı için tıklayınız ...